Kek Lapis Tembikai
Bahan-bahan ( 8" x 8" x 2.5" )
- 10 Biji Telur
- 500gm Mentega
- 1 gelas gula
- 3 gelas tepung
- 1 gelas horlicks
- 1/2 tin susu pekat
- 1 tin kecil sri kaya
- 1 sudu makan perasa tembikai
- Pewarna merah
- Pandan paste
- Chocolate chip @ kismis hitam secukupnya
Cara-cara
- Gula + mentega di pukul hingga kembang
- Masukkan telur satu persatu
- masukkan tepung sedikit demi sedikit. Pukul hingga rata.
- masukkan horlicks + perisa tembikai dan pukul lagi.
- masukkan sri kaya + susu dan pukul hingga rata.
- Bahagi kepada 3 bahagian :- 1. 3 senduk + pandan paste 2. 2 senduk biar plain 3. selebihnya + pewarna merah
- Bakar warna hijau 3 lapis. Kemudian warna plain 2 lapis. Diikuti dengan warna merah.
- Chocolate chip @ kismis hitam di masukkan di atas lapisan warna merah.
No comments:
Post a Comment