Bahan-bahan ( 8" x 8" x 2.5" )
360gm mentega.
1 gelas gula pasir yg tlh dikisar
10 biji telur ayam.
1 ½ gelas tpg gandum
100gm horlick.
1 tin kecil susu pekat
1 sudu makan ovellet
1 botol chocolate paste.( Chocolate Emulco )
1 sudu makan koko
Cara-cara
Masukkan gula & mentega dan pukul hingga kembang. Masukkan telur satu persatu. Masukkan tepung dan diikuti dgn horlicks. Pukul hingga sebati. Masukkan susu & ovellet.Pukul hingga sebati.
Bahagi kepada 2 adunan. a) masukkan koko & chocolate paste. b) Biarkan kosong (warna krim)
Alaskan Loyang dgn kertas minyak. Masukkan sesenduk adunan krim kedlm Loyang. Bakar guna api atas & bawah. Jika kek di bahagian atas sudah agak kuning keperangan, Bolehlah di lapis dgn adunan coklat. Buat sehingga habis adunan. Lapisan kedua hingga terkhir guna api atas sahaja.
No comments:
Post a Comment